Σκότωσα το Αφεντικό μου | Rebelles

23 Μαΐου στον ΔΑΝΑΟ 

Χωρίς δουλειά ή προσόντα γενικότερα, η Σάντρα, μια πρώην νικήτρια καλλιστείων, μετακομίζει ξανά με τη μητέρα της, μετά από 15 χρόνια. Βρίσκει δουλειά σε ένα τοπικό εργοστάσιο, αλλά δεν τα πάει καλά με το αφεντικό της, τον οποίο… σκοτώνει κατά λάθος. Δύο γυναίκες συνάδελφοί της είναι μάρτυρες. Οι τρεις τους ανακαλύπτουν ότι ο νεκρός έκρυβε μια τεράστια περιουσία, την οποία αποφασίζουν να μοιραστούν. Κάπως έτσι ξεκινούν τα προβλήματα…

Σημείωμα σκηνοθέτη

«Είναι αλήθεια ότι στο Γαλλικό σινεμά, τα κοινωνικά δράματα μονοπωλούν θεματικά την εργατική τάξη. Αλλά αυτό δε συμβαίνει αλλού. Tο FULL MONTY, το BILLY ELLIOT, το SLUMDOG MILLIONAIRE, οι ταινίες του  Ken Loach RIFF RAFF και ANGEL'S SHARE, που ήταν γεμάτες χιούμορ, ή ο  Stephen Frears με το SNAPPER και το VAN. Νομίζω ότι ο γαλλικός κινηματογράφος στερείται χαρακτήρες της εργατικής τάξης με τους οποίους  μπορούμε να γελάσουμε. Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ για παράδειγμα, είναι μια μεγάλη ταινία, αλλά στη ζωή ενός εργάτη δεν είναι όλα δραματικά. Θέλησα να τοποθετήσω το REBELS κάπου διαφορετικά. Με χαρακτήρες που αγωνίζονται για να επιβιώσουν. Με αντισυμβατικούς γυναικείους χαρακτήρες, έτοιμους να φτάσουν στα άκρα».

Η Σεσίλ Ντε Φρανς για το REBELS

«Πόσες ταινίες μπορούν να συνδυάσουν το θρίλερ, το μοντέρνο γουέστερν και την τραγική κωμωδία; Πιστεύω οτι πάρχει τρόπος να είσαι ευρηματικός και  προκλητικός χωρίς να χλευάζεις. Για μένα το REBELS είναι μια θηλυκή rock ‘n’ roll κωμωδία. Η ροκ έτσι κι αλλιώς, ξεκίνησε ως μία μορφή έκφρασης της καθημερινής ζωής στις περιοχές της εργατικής τάξης. Η ταινία μας τοποθετείται στον ίδιο ρυθμό και δεν υπερβάλλει τα πράγματα: είναι δυναμική, χαρούμενη, συναρπαστική. Η ιστορία μας εκπλήσσει χωρίς να μειώσει ποτέ την ανθρωπιά των χαρακτήρων της. Λατρεύω τους σκηνοθέτες που σκέφτονται την ευχαρίστηση του κονού: ο Aλάν ήθελε να τους ταξιδέψει, να τους συγκινήσει και να τους διασκεδάσει».

Έγραψαν για την ταινία:

«Ταραντίνο, αλά Γαλλικά!» «Μια ακαταμάχητη μαύρη κωμωδία!» LE PARISIEN

«Πανέξυπνο, δυνατό, ευαίσθητο και ξεκαρδιστικό» ΑΒUS DE CINE

«Ένα αριστοτεχνικά φτιαγμένο ντεμπούτο, μεταξύ Ταραντίνο και Νταρντέν, με ένα υπέροχο πρωταγωνιστικό τρίο» LE JOURNAL

Movie Details

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Αλάν Μοντουί
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ Σεσίλ Ντε Φρανς, Γιολάντε Μορό, Όντρεϊ Λαμί
  • ΩΡΕΣ 19:30, 21:30
  • ΑΙΘΟΥΣΑ Δαναός 2
  • ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ Κ (κατάλληλη)