Σύνοψη

Σε αναμονή του νέου ντοκιμαντέρ από τον Φίλιππο Κουτσαφτή “ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ” ,  ξαναθυμόμαστε το σπουδαίο ντοκιμαντέρ του “ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ” σε μια ειδική δωρεάν προβολή.

Μια κινηματογραφική περιπλάνηση στην Ελευσίνα που μεταμορφώνεται σε μια σχεδόν μυστικιστική εμπειρία. Ενα από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκαν ποτέ στην Ελλάδα.

Η Ελευσίνα είναι μια μικρή βιομηχανική πόλη 20 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας. Με την πόλη αυτή δέθηκε από τα προϊστορικά ακόμη χρόνια ο αγαπημένος μύθος των αρχαίων, ο μύθος της θεάς Δήμητρας, θεάς της Γεωργίας και της ευφορίας της γης και της κόρης της Περσεφόνης. Τα Ελευσίνια μυστήρια που τελούνταν εδώ και δύο χιλιετίες σχετιζόταν με τον κύκλο της ίδιας της ζωής και χάριζαν στους μύστες ελπίδα και μακαριότητα για να αντιμετωπίσουν το θάνατο. Εδώ, που σύμφωνα με το μύθο πρωτοκαλλιεργήθηκαν τα δώρα της θεάς, τα δημητριακά, εδώ αναπτύχθηκαν οι μεγαλύτερες βιομηχανίες της Ελλάδας, με καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή και το ιερό. Η Ελευσίνα είναι δυτικά, χώρος ιερός σημείο και όριο για να δει κανείς τον κόσμο γύρω του όσο και τον εαυτό του.

Η ταινία “ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΠΕΤΡΑ” θα προβληθεί για μία μόνο ΔΩΡΕΑΝ προβολή την Κυριακή 7/4 στις 16:00 στο Δαναό 2.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΟΙ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟΙ”, η άτυπη συνέχεια της “ΑΓΕΛΑΣΤΟΥ ΠΕΤΡΑΣ” θα ξεκινήσει να προβάλλεται από Πέμπτη 11/4.

Video & Photo

1 videos 1 photos

Προβολές

  • 16h00