Σύνοψη

Το Fundamentals of Cinema, η ενότητα προβολών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που έχει ως στόχο να συστήσει στο νεανικό κοινό ορισμένες από τις σπουδαιότερες δημιουργίες στην ιστορία του κινηματογράφου, έπειτα από τον πρώτο, επιτυχημένο κύκλο της στην Θεσσαλονίκη, έρχεται και στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Δαναό, δίνουν φέτος την ευκαιρία στο κοινό της Αθήνας, να απολαύσει εννέα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά στη μεγάλη οθόνη.

Η αυλαία πέφτει για τη φετινή σεζόν με το αδιαμφισβήτητο αριστούργημα του Φράνσις Φόρντ Κόπολα “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ” στη φουλ βερσιόν του την Δευτέρα 29 Απριλίου στις 20:00 στο Δαναό.

«Η ταινία μου δεν είναι μια ακόμη ταινία για το Βιετνάμ. Είναι το Βιετνάμ». Τάδε έφη ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στη συνέντευξη τύπου στις Κάννες, το 1979, όταν η ταινία του βρήκε επιτέλους τον δρόμο για τη σκοτεινή αίθουσα έπειτα από ατελείωτες περιπέτειες και αναποδιές που ξεπερνούν και την πιο άγρια σεναριακή φαντασία. Βασισμένο στο μυθιστόρημα Η Καρδιά του σκότους του Τζόζεφ Κόνραντ, το διαμάντι του Κόπολα μάς μεταφέρει στην καρδιά της κόλασης του Βιετνάμ και του αμερικανικού συλλογικού τραύματος. Οδηγός μας σε αυτό το μυσταγωγικό και τελετουργικό ταξίδι είναι ο λοχαγός Γουίλαρντ, ο οποίος καλείται να διασχίσει τα βάθη της ζούγκλας με τελικό προορισμό την απόλυτη φρίκη και την ήττα του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως αποκρυσταλλώνονται στον θρυλικό μονόλογο του Μάρλον Μπράντο. Είκοσι δύο χρόνια μετά την έξοδό της στις αίθουσες, ο Κόπολα μόνταρε την ταινία από την αρχή, δημιουργώντας την επική redux εκδοχή της.

 

Video & Photo

1 videos 4 photos

Προβολές

Buy Ticket
  • 20h00