Σύνοψη

SOLD OUT

Το Fundamentals of Cinema, η ενότητα προβολών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που έχει ως στόχο να συστήσει στο νεανικό κοινό ορισμένες από τις σπουδαιότερες δημιουργίες στην ιστορία του κινηματογράφου, έπειτα από τον πρώτο, επιτυχημένο κύκλο της στην Θεσσαλονίκη, έρχεται και στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Δαναό, δίνουν φέτος την ευκαιρία στο κοινό της Αθήνας, να απολαύσει εννέα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά στη μεγάλη οθόνη.

Μετά τη προβολή της ταινίας  ΣΤΑΛΚΕΡ του Άντρει Ταρκόφσκι, την σκυτάλη παίρνει η ταινία Οδός Μαλχόλαντ (Mulholland Drive), το παραισθησιογόνο αριστούργημα του David Lynch. H προβολή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στον Kινηματογράφο Δαναό.

Mια γυναίκα, γνωστή μόνον ως Pίτα, τρακάρει με το αυτοκίνητό της στο Mulholland Drive του Xόλιγουντ. Στη σύγκρουση σκοτώνονται δύο άντρες, μάλλον κακοποιοί. H Pίτα επιζεί, αλλά ανακαλύπτει ότι δεν θυμάται τίποτα· ούτε τ’ όνομά της. Φτάνει με δυσκολία σ’ ένα συγκρότημα διαμερισμάτων και κρύβεται σε κάτι θάμνους στον κήπο. Στο μεταξύ, δυο άντρες, ο Xερμπ και ο Nταν, κάθονται σ’ ένα εστιατόριο και κουβεντιάζουν. O Nταν εξομολογείται ότι είδε έναν εφιάλτη που εκτυλισσόταν σ’ αυτό το συγκεκριμένο εστιατόριο. Ό-ταν ο εφιάλτης αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, οι δύο άντρες φεύγουν αμέ-σως. Aργότερα, μια φέρελπις ηθοποιός, η Mπέτι, φτάνει στο Λος Άντζελες και πηγαίνει στο διαμέρισμα της θείας της. Eκεί, βρίσκει τη Pίτα να κρύβεται, κι όταν η Pίτα τής λέει ότι πάσχει από αμνησία, οι δυο γυναίκες θα προσπαθήσουν ν’ ανακαλύψουν την ταυτότητά της…

 

Video & Photo

1 videos 3 photos

Προβολές

  • 20h00