Σύνοψη

Το Fundamentals of Cinema, η ενότητα προβολών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που έχει ως στόχο να συστήσει στο νεανικό κοινό ορισμένες από τις σπουδαιότερες δημιουργίες στην ιστορία του κινηματογράφου, έπειτα από τον πρώτο, επιτυχημένο κύκλο της στην Θεσσαλονίκη, έρχεται και στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Δαναό, δίνουν φέτος την ευκαιρία στο κοινό της Αθήνας, να απολαύσει εννέα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά στη μεγάλη οθόνη.

Μετά τη προβολή της ταινίας  Πέρα από τον Παράδεισο, που αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο των 80s, την σκυτάλη παίρνει η ταινία Στάλκερ (Stalker) του Άντρει Ταρκόφσκι. H προβολή θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου στον Kινηματογράφο Δαναό και εισηγητές στην συζήτηση που θα ακολουθήσει θα είναι η Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος (LiFO) και ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου, κριτικός κινηματογράφου (Nerdcult/Luben).

Σε μια απροσδιόριστη μελλοντική κοινωνία τρεις άντρες διεισδύουν σε μια απαγορευμένη ζώνη και έρχονται αντιμέτωποι με βασικά υπαρξιακά και φιλοσοφικά ερωτήματα. Αλληγορικό οδοιπορικό με στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και ντοστογιεφκικούς διαλόγους.

 

Προβολές

Buy Ticket
  • 20h00