Σύνοψη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, το CineDoc προβάλλει την το ντοκιμαντέρ Look What You Made Me Do της Coco Schrijber, σε συνεργασία με το Κέντρο Διοτίμα και το Εργαστήριο Σπουδών Φύλου του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου.

Ένα κοριτσάκι παραπονιέται στη μαμά του ότι ένα αγόρι το χτύπησε στην παιδική χαρά. «Το κάνει επειδή του αρέσεις», απαντάει η μητέρα, τροφοδοτώντας έτσι στη νεότερη γενιά την κανονικοποίηση της βίας.Μια γυναίκα εξομολογείται πως φοβάται για τη ζωή της, καθώς βρίσκεται σε κακοποιητική σχέση από την οποία δυσκολεύεται να φύγει.Τρεις γυναίκες που βίωσαν ενδοοικογενειακή βία και δέχτηκαν απειλές και για την ασφάλεια των παιδιών τους, μιλούν για τη δική τους εμπειρία. Η Λόρα, η Ρέιτσελ και η Ροζάλμπα δεν μπήκαν στην ατελείωτη λίστα των 30.000 και πλέον γυναικών που δολοφονούνται κάθε χρόνο από τους συντρόφους τους. Έχουν επιβιώσει. Για να τα καταφέρουν όμως, οδηγήθηκαν οι ίδιες στον φόνο.Οι τρεις τους μιλούν για την απόφασή τους και το βάρος που κουβαλούν, ενώ ο διάσημος πίνακας της Artemisia Gentileschi, λειτουργεί συμβολικά ως συνδετικός κρίκος, ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν.

Trigger Warning: Προσοχή!
Η ταινία περιέχει ιδιαίτερα σκληρά πλάνα (σκηνοθετημένα και μη), σκηνές σωματικής βίας και μαρτυρίες για ενδοοικογενειακή βία (συναισθηματική, ψυχολογική και σωματική).

 

 

Video & Photo

1 videos 2 photos

Προβολές

Buy Ticket
  • 16h00