Σύνοψη

Δύο δεκαετίες μετά την «Αγέλαστο Πέτρα», ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει στην Ελευσίνα για να βρει τις διαδρομές που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν και οδηγούν στο μέλλον.

Είκοσι χρόνια μετά την αριστουργηματική Αγέλαστο Πέτρα, ο Φίλιππος Κουτσαφτής επιστρέφει στην Ελευσίνα και συνδέει το τότε με το τώρα. Το τότε της Ελευσίνας είναι ακαθόριστο και δαιδαλώδες, τόσο πολύ που συγχέεται με τη μυστηριακή αρχαιότητα της πόλης, η οποία – πλέον – έχει ως σύμβολο τις υψικαμίνους, τη βραδινή αιωρούμενη φωτιά, τα κατηργημένα ειδυλλιακά μέρη. Ο τίτλος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι ένα κενό γράμμα που ως υπότιτλο έχει μάλλον την πολιτιστική νωθρότητα, παρ’ όλα αυτά το ντοκιμαντέρ του Κουτσαφτή, του μεγάλου δάσκαλου της παρατήρησης και της στοχαστικής επεξεργασίας του υλικού, του ευαίσθητου μα και άψογου τεχνίτη της εικόνας του πραγματικού, το ντοκιμαντέρ του είναι και πάλι μια όαση μέσα στην έρημο της κάλπικης ευαισθητοποίησης, της ποσόστωσης και των προαπαιτούμενων.

Το ντοκιμαντέρ έκανε πρεμιέρα στο στο πλαίσιο του 1ου In Situ Realities Eleusis – Documentary και έρχεται στο Δαναό από τις 11/4!

Video & Photo

1 videos 3 photos

Προβολές

Buy Ticket
  • 20h00
Buy Ticket
  • 18h00
Buy Ticket
  • 18h00
Buy Ticket
  • 16h00
Buy Ticket
  • 18h00