Σύνοψη

Το Fundamentals of Cinema, η ενότητα προβολών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, που έχει ως στόχο να συστήσει στο νεανικό κοινό ορισμένες από τις σπουδαιότερες δημιουργίες στην ιστορία του κινηματογράφου, έπειτα από τον πρώτο, επιτυχημένο κύκλο της στην Θεσσαλονίκη, έρχεται και στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Κινηματογράφο Δαναό, δίνουν φέτος την ευκαιρία στο κοινό της Αθήνας, να απολαύσει εννέα αριστουργήματα του παγκόσμιου σινεμά στη μεγάλη οθόνη.

Τον κύκλο προβολών της ενότητας Fundamentals of Cinema στην Αθήνα ανοίγει η ταινία Πέρα από τον Παράδεισο (Stranger than Paradise) του Τζιμ Τζάρμους. H ταινία θα προβληθεί στις 23 Οκτωβρίου στον Kινηματογράφο Δαναό και θα την προλογίσει ο μουσικός Φοίβος Δεληβοριάς.

Ο Γουίλι φιλοξενεί για λίγες μέρες την Εύα, μια μακρινή ξαδέρφη του που καταφθάνει από την Ουγγαρία στη Νέα Υόρκη με σκοπό να μετακομίσει στη θεία της, στο Κλίβελαντ. Έναν χρόνο μετά, ο Γουίλι και ο κολλητός του κερδίζουν αρκετά χρήματα στα χαρτιά και ταξιδεύουν μέχρι το χιονισμένο Κλίβελαντ, ξεκινώντας παρέα με την Εύα ένα μελαγχολικό road trip με προορισμό την ηλιόλουστη Φλόριντα. Mία χειροποίητη ταινία, με πολύ μικρό προϋπολογισμό και απολαυστικές επιρροές από τον ευρωπαϊκό και τον ιαπωνικό κινηματογράφο. Ένα indie διαμαντάκι, με υποδειγματικό τέμπο και ατελείωτο coolness, που έμελλε να γίνει σημείο αναφοράς για τον αμερικανικό ανεξάρτητο κινηματογράφο των 80s, γεννώντας αμέτρητους μιμητές και ακολούθους. 

Video & Photo

2 photos

Προβολές

Buy Ticket
  • 20h00